Cristiano Ronaldo

(Yksi kaikkien aikojen suurimmista jalkapallopelaajista)
Portugalilaista jalkapalloilijaa Cristiano Ronaldoa pidetään usein yhtenä parhaista koskaan peliä pelanneista jalkapalloilijoista ja hänen esityksistään. vuosikymmenen aikana ovat vain auttaneet vahvistamaan tätä uskoa jalkapallofanien keskuudessa. Ronaldo varttui Madeiralla, Portugalissa, mutta valmistuttuaan Sporting CP:n nuorisokoulusta englantilainen Manchester United nappasi hänet heti, kun legendaarinen manageri Sir Alex Ferguson huomasi hänen kykynsä laitahyökkääjänä. Ronaldo vietti kuusi vuotta Manchester Unitedissa, ja siellä hän kehitti peliään taitavana, nopeana ja tappavana laitahyökkääjänä, joka pystyi tekemään maaleja ja luomaan mahdollisuuksia joukkuetoverilleen. Hän voitti useita palkintoja Manchester Unitedille ja loisti myös portugalilaisia ennen kuin hän muutti Real Madridiin maailman kalleimmaksi pelaajaksi. Real Madridissa hän on rikkonut osan tärkeimmistä maalintekoennätyksistä, joka oli ollut voimassa useita vuosia, ja johtanut seuran myös tärkeisiin pokaaleihin. Ronaldo on myös Portugalin maajoukkueen kapteeni ja johti heidät voittoon Euro 2016:ssa – heidän kaikkien aikojen ensimmäinen voittonsa suurturnauksessa. Hän on myös voittanut useita henkilökohtaisia palkintoja, jotka ovat entisestään vahvistaneet hänen asemaansa yhtenä maailman johtavista jalkapalloilijoista. Cristiano Ronaldolla on yli 415 miljoonaa seuraajaa, ja se on seuratuin henkilö Instagramissa.

Syntymäpäivä: 5. helmikuuta 1985 (Vesimies)

Syntymäpaikka: Funchal, Portugali

Tietoja

Lempinimi: Stepoverin sulttaani

Tyttöystävä: Georgina Rodríguez, Irina Shayk (2010–2015)

Tunnetaan myös nimellä: Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro

Ikä: 37 vuotta, 37 vuotta vanhat miehet

Perhe:

Isä: José Dinis Aveiro

p>

Äiti: Maria Dolores Dos Santos Aveiro

Sisarukset: Elma Aveiro, Hugo Aveiro, Liliana Catia Aveiro

Lapset: Alana Martina Dos Santos Aveiro, Cristiano Ronaldo Jr., Eva Maria Dos Santos, Mateo Ronaldo

Syntymämaa: Portugali

Korkeus: 6’2″ (188 cm), 6’2″ urokset

Sukupolvet: Lippis e Verdean portugali

Lapsuus ja varhainen elämä

 • Cristiano Ronaldo syntyi 5. helmikuuta 1985 Madeiralla, Portugalissa Jose Dinis Aveirolle ja hänen vaimolleen Maria Dolores dos Santosille Aveiro. Hänen isänsä oli puutarhuri kunnan palveluksessa, kun hänen äitinsä työskenteli kokina. Ronaldo oli nuorin lapsi neljästä lapsesta; toiset olivat poika ja kaksi tytärtä.
 • Ronaldo erotettiin koulusta, kun hän hyökkäsi opettajaansa heittämällä tuolilla häntä kohti. Hän oli aina ollut innokas jalkapalloilija ja 14-vuotiaana hän päätti keskittyä ammattijalkapalloilijaksi tulemiseen. Ronaldo oli pelannut Androrinhassa 8-vuotiaasta asti.
 • Vuonna 1995 Cristiano Ronaldo liittyi kotikaupungissaan Madeiralla sijaitsevaan Nacional-seuraan, ja hyvän esityksensä jälkeen hän liittyi yhteen suurimmista seuroista. Portugalissa, nimittäin ‘Sporting CP’ kokeilun jälkeen.
  Lainaukset: En koskaan, Living, I

Ura

 • Aikana klo. Sporting CP Cristiano Ronaldo pelasi kaikilla tasoilla, eli alle 16-vuotiaiden, alle 17-vuotiaiden, alle 18-vuotiaiden, B-joukkueen ja ensimmäisen joukkueen, ennen kuin valmistui lopulta seniorijoukkueeksi vuonna 2002. Hän teki kaksi maalia liigadebyyttinsä ja ilmoitti saapuvansa suurelle näyttämölle. Hänen uransa Sporting CP:ssä nosti hänet tunnetuksi, ja jotkin Englannin suurimmista seuroista, kuten Liverpool, Arsenal ja Manchester United, alkoivat seurustella häntä.
 • Cristiano Ronaldo pelasi UEFA:n Mestarien liigassa Manchester Unitedia vastaan vuonna 2003. Englannin seuran manageri Sir Alex Ferguson vaikuttui suorituksestaan ja toi hänet seuralle samana vuonna. Ensimmäisellä kaudellaan Machester Unitedissa Ronaldo teki kolme maalia liigassa ja teki maalin myös FA Cupin finaalissa auttamaan seuraa voittamaan pokaalin. Vuotta Manchester Unitediin liittymisen jälkeen Ronaldo teki kaksi maalia Portugalin EM-kisoissa, kun joukkue päätyi toiseksi kotimaalla.
 • Cristiano Ronaldosta tuli yksi Manchester Unitedin tärkeimmistä pelaajista kuuden vuoden aikana. seuralle ja tuona aikana seurasta tuli yksi Euroopan menestyneimmistä seuroista, sillä se voitti ravissa kolme liigamestaruutta sekä UEFA:n Mestarien liigan vuonna 2008. Ronaldo teki seuralle 84 maalia 196 liigaottelussa ja hänestä tuli yksi. maailman parhaista pelaajista.
 • Vuoden 2006 MM-kisoissa Cristiano Ronaldo oli olennainen osa Portugalin maajoukkuetta, kun he pääsivät turnauksen välieriin. Ronaldo teki turnauksessa yhden maalin. Seuraavana vuonna hänet nimitettiin maajoukkueen kapteeniksi, mutta seuraavana vuonna EM-kisoissa hän teki vain yhden maalin, kun joukkue putosi puolivälierissä.
 • Vuonna 2009 Cristiano Ronaldosta tuli maailman kallein pelaaja sen jälkeen, kun espanjalainen jättiläinen Real Madrid maksoi Manchester Unitedille 80 miljoonaa puntaa viedäkseen hänet Madridiin. Hän teki ensimmäisellä kaudellaan 33 maalia. Seuraavalla kaudella hän päätti Espanjan liigakauden 40 maalilla, josta tuli liigan historian ennätys ja auttoi Real Madridia voittamaan Copa del Reyn.
  Cristiano Ronaldo johti Portugalia jalkapallon MM-kisoissa Etelä-Afrikassa vuonna 2010, mutta hänellä oli rauhallinen turnaus ja hän teki vain yhden maalin, kun Espanja pudotti joukkueen 16-välierissä. Vuonna 2012 hän oli joukkueen pääinspiraattori, kun hän teki kolme maalia johtaen joukkueen välieriin. EM-kisat, mutta Espanja pudotti Portugalin jälleen rangaistuspotkukilpailussa.
 • Vuonna 2012 Cristiano Ronaldo auttoi Real Madridia voittamaan Espanjan mestaruuden, ja se osoittautui hänen ensimmäiseksi liigamestariksi seuran kanssa. Hän teki kaudella 60 maalia kaikissa kilpailuissa, kun Real Madrid pääsi mestaruuteen 100 pisteellä. Seuraavalla kaudella hän teki 55 maalia kaikissa kilpailuissa.
 • Vuonna 2013 alkanut kausi oli Ronaldolle erityisen erityinen, sillä hän teki huikeat 51 maalia kaudella ja samaan aikaan auttoi Real Madridia voittamaan halutun UEFA:n Mestarien liigan 10. mestaruutensa. Mestarien liigassa Ronaldo teki 17 maalia, mikä teki hänestä kaikkien aikojen parhaan maalintekijän turnauksen yhden kauden aikana. Hänellä on turnauksessa yhteensä 89 maalia.
 • Vuoden 2014 MM-kisoissa Cristiano Ronaldolla oli pettymys, sillä Portugali putosi ensimmäisellä kierroksella, kun hän teki vain yhden maalin. Hän on tehnyt urallaan 50 maalia Portugalille, mikä on korkein portugalilaispelaaja. Tuona vuonna alkaneilla liigakausilla Ronaldo oli ylevässä kunnossa, kun hän teki yhteensä 61 maalia ja hänestä tuli myös nopein pelaaja, joka saavutti 200 maalin virstanpylvään Espanjan liigassa. Hän saavutti sen 178 pelissä.
 • Hän toimi Portugalin kapteenina vuoden 2016 Euro Cup -kampanjassa ja johti sen voittoon. Finaalissa Ranskaa vastaan hän loukkaantui ja venytettiin kentältä vain 25 minuutin jälkeen, mutta lopulta Portugali voitti ottelun. Ronaldo sai hopeasaappaat, koska hän oli turnauksen toiseksi paras maalintekijä.
 • Vuoden 2018 MM-kisoissa Cristiano Ronaldosta tuli kaikkien aikojen vanhin pelaaja, joka on tehnyt hattutempun MM-ottelussa. Hän teki hattutempun Espanjaa vastaan. Portugali eteni 16. joukkoon ja putosi 2–1-tappion jälkeen Uruguaylle.

Palkinnot ja saavutukset

 • Cristiano Ronaldo palkittiin Ballon D’Or -palkinnolla (tunnetaan myöhemmin FIFA World Player of the Year Award -palkinnolla) vuonna 2008, kun hän oli Manchester Unitedin pelaaja.
 • Vuonna 2013 hän voitti FIFA World Player of the World -palkinnon. Vuoden palkinnon ja voitti sen uudelleen seuraavana vuonna.
 • Cristiano Ronaldolla on Real Madridin historian paras maalintekijä 338 maalillaan.
 • Cristiano Ronaldo on kaikkien aikojen paras maalintekijä. maalintekijä UEFA:n Mestarien liigassa 89 maalilla tähän mennessä.
 • Forbes-lehti valitsi hänet maailman parhaiten palkatuimmaksi urheilijaksi vuosina 2016 ja 2017.

Henkilökohtainen elämä ja perintö

 • Cristiano Ronaldon isä José Dinis Aveiro kuoli syyskuussa 2005 alkoholismiin liittyvään maksasairauteen.
  Hänen äitinsä Maria Dolores dos. Santos Aveiro on syövästä selvinnyt; Hänellä diagnosoitiin rintasyöpä vuonna 2007, mutta hän parani lopulta. Helmikuussa 2019 hänellä kuitenkin diagnosoitiin jälleen syöpä.
 • Cristiano Ronaldolla on kuusi lasta, joista kolme on syntynyt sijaisäidin kautta. Hänestä tuli isä ensimmäisen kerran 17. kesäkuuta 2010, kun hänen poikansa Cristiano Jr. syntyi sijaissynnytyksestä. Ronaldo ei paljastanut poikansa äidin henkilöllisyyttä.
 • 8. kesäkuuta 2017 hänestä syntyi kaksoset, tytär Eva ja poika Mateo, sijaissynnyttäjän kautta.
 • Vuodesta 2010 vuoteen 2015 , hän oli suhteessa venäläisen mallin Irina Shaykin kanssa.
 • Hän on tällä hetkellä suhteessa espanjalaisen mallin Georgina Rodríguezin kanssa, ja parille siunattiin tytär Alana Martina 12. marraskuuta 2017. 18.4.2022 pariskunnalle siunattiin kaksoset, poika ja tyttö, mutta poika kuoli synnytyksen aikana.