Luka Modricin elämäkerta Faktat, lapsuus, henkilökohtainen elämä

Luka Modric, joka tunnetaan myös lempinimellään “Balkanin Cruyff”, on kroatialainen ammattilaisjalkapalloilija. Hän pelaa keskikenttäpelaajana Real Madridissa (espanjalainen seura) ja Kroatian maajoukkueessa, jossa hän on myös kapteeni. Kroatian maajoukkue pelasi uskomattoman kesän Venäjän 2018 World Cup -turnauksessa. Kockasti osallistui turnaukseen yhtenä monista merkityksettömistä kilpailijoista, mutta voittamisen jälkeen La Albicelesten 3-0 jalkapallofanit eivät voineet olla huomaamatta Kroatian maajoukkuetta, kun se jatkoi aggressiivisesti finaaliin ja hävisi Ranskalle. Mies, joka johti tiimiä heidän näyttävään suoritukseensa, on aiheemme erityisissä Luka Modricin elämäkerran faktoissa, lapsuudessa ja henkilökohtaisessa elämässämme.

Istu alas, kun viemme sinut jännittävälle matkalle Lukan elämään. Modric, joka voitti äskettäin FIFA:n parhaan jalkapalloilijan palkinnon vuodelle 2018 sekä Kultaisen kengän kesän aikana, kun hän nousi jalkapallomenestyksen huipulle.

Luka Modricin elämäkerta Faktat, ikä, lempinimi, Vaimo, perhe
Koko nimi: Luka Modric
Lempinimi: Cruyff of the Balkan
Syntymäaika: 9. syyskuuta 1985 (ikä 37)
Syntymäpaikka: Zadar, SR Kroatia
Kansalaisuus: Kroatia
Pituus: 5 jalkaa 8 tuumaa
Kengän koko: 10
Paino: 150 Ibs (66 kg)
Vanhemmat:> Stipe Modric (isä), Rodojka Modric (äiti)
Vaimo: Vanja Bosnic (s. 2010)
Lapset: Ivano Modric (poika), Ema Modric (tytär), Sofia Modric (tytär)
Nettovarallisuus: 7,5 miljoonaa dollaria
Ammatti: Jalkapalloilija
Asema: Keskikenttäpelaaja
Pelaajaura: 2003 – nykyhetki
Horoskooppimerkki: Neitsyt

Luka Modricin lapsuus ja varhainen elämä

9. syyskuuta 1985 syntynyt ja Modricissa Zadarissa Kroatiassa varttunut Modric on isänsä Stipe Modricin ja äitinsä Rodojka Modricin vanhin lapsi. Modricilla oli lapsuutensa pahin hetki, kun hänen isoisänsä, joka on myös hänen kaimansa, Luka Modric ammuttiin pellolla hoitaessaan karjaansa. Hagen tuomioistuin tuomitsi syylliset kuitenkin vuosikymmeniä myöhemmin.

Modric joutui pakenemaan kotikaupungistaan Kroatian vapaussodan seurauksena. Hän kääntyi jalkapallon puoleen keinona paeta sodan todellisuutta. Hän pelasi jalkapalloa lapsena hotellin parkkipaikalla. Modric sai inspiraatiota jalkapallon pelaamiseen Zvonimir Bobanista ja Francesco Totista.

Luka Modricin seuraura

Dinamo Zagreb (2003–2008)
Tomislav Basic , Modricin urheilullinen isä auttoi häntä varmistamaan paikan Dinamo Zagrebissa vuonna 2001, ennen kuin hänet lainattiin Zrinjski Mostarille Bosnia ja Hertsegovinan Valioliigassa. Nuori Modric teki vaikuttavan suorituksen, mikä toi hänet Vuoden pelaajaksi 18-vuotiaana. Modric lainattiin sitten uudelleen Kroatian Side Inter Zapresicille. Hän pelasi Zapresicissa, ja hänet valittiin maajoukkueen toiseksi joukkueeksi. Vuonna 2004 Modric voitti Kroatian Football Hope of the Year -palkinnon. Hän palasi Dinamo Zagrebiin vuonna 2005.

Modric allekirjoitti kymmenen vuoden sopimuksen Dinamo Zagrebin kanssa kaudella 2005-2006, mikä oli hänen ensimmäinen pitkäaikainen sopimus. Modric auttoi Zagrebia saamaan liigan mestaruuden debyyttikaudellaan. Hän saavutti samanlaisen saavutuksen myös seuraavalla kaudella. Modric voitti Prva HNL:n Vuoden pelaaja -palkinnon panoksestaan. Neljäntenä vuotenaan Zagrebissa he voittivat Kroatian Cupin, mikä toi hänelle seurustelun Barcelonasta, Arsenal ja Chelsea nut päättivät jäädä Zagrebille vähän pidempään.

Tottenham Hotspur (2008–2012) )
Huhtikuussa 2008 Modric siirtyi Tottenham Hotspuriin. Modric allekirjoitti kuuden vuoden sopimuksen. Hän debytoi Spursissa elokuussa Middlesbroughia vastaan. Valioliigan kriitikot, mukaan lukien entinen Arsenalin pomo Arsene Wenger, pitivät Modricia kevyenä. Hänen ongelmansa pahensi entisestään polvivamma. Uusi Spursin pomo Harry Redknapp näki potentiaalinsa ja muutti roolinsa keskikentälle, mikä antoi hänelle hallinnan joukkueen pelissä. Modric kirjasi ensimmäisen Valioliigan maalinsa joulukuussa 2008 Newcastle Unitedia vastaan. Elokuussa 2009 hän sai pohkeen vamman Birmingham Cityä vastaan, mikä esti hänet kuuden viikon ajan. Hän palasi toimintaan saman vuoden joulukuussa. Toukokuussa 2010 Modric allekirjoitti uuden sopimuksen Spursin kanssa, joka päättyi vuonna 2016. Modric oli avainhenkilö Spursin UEFA Champions Leaguen karsinnassa. 32 Valioliiga-ottelun jälkeen Modric valittiin Tottenham Hotspur FC:n vuoden pelaajaksi. Chelsea jahtaa Modricia ankarasti epäonnistuneessa tarjouksessa.

Real Madrid (2012–tällä hetkellä)
Kaudella 2012–2013 Modric allekirjoitti viiden vuoden sopimuksen espanjalainen jättiläinen Real Madrid, jonka siirtomaksu on 30 miljoonaa puntaa. Modric debytoi Madridissa kaksi päivää myöhemmin vastustajaa Barcelonaa vastaan vuoden 2012 Supercopa-finaalin toisessa osaottelussa, ja hän toimi Mesut Özilin sijaisena. Madrid voitti ja myönsi Modricille ensimmäisen pokaalinsa cupin kanssa, tuskin 36-vuotiaana hänen siirtonsa Spursista. Modric ei ollut Madridin avauskokoonpanossa debyyttikaudellaan kokeneiden keskikenttäpelaajien Xabi Alonson ja Sami Khediran sekä Mesut Özilin vuoksi.

Modric alkoi esiintyä avauskokoonpanoissa ottelun jälkeen. Carlo Ancelottin saapuminen kaudella 2013-2014. Onnistuneen UEFA:n Mestarien liigan suorituksen jälkeen Modric sisällytettiin UEFA:n viikon joukkueeseen kauden molemmissa välierissä. Madrid voitti espanjalaisen kilpailijansa Atletico Madridin saadakseen kymmenennen Mestarien liigan mestaruuden, Modricille ensimmäisen. Modric kuului UEFA:n kauden joukkueeseen ja ansaitsi LFP-palkinnon parhaasta keskikenttäpelaajasta.

Modric allekirjoitti vuonna 2018 päättyvän sopimuksen Real Madridin kanssa marraskuussa 2014. Xabi Alonson erottua Toni Kroos pelasi keskikentällä Modricin kanssa. Madrid aloitti kampanjansa UEFA Super Cupin voitolla. Modric oli poissa kolmeksi kuukaudeksi kansainvälisessä tehtävässä saamansa reisivamman vuoksi. Kauden 2014–2015 lopussa Modric sisällytettiin FIFA World XI -sarjaan. Modric oli edelleen hallitseva hahmo Madridin pelissä uusien managerien Rafael Benitezin ja Zinedine Zidanen saapuessa. Modric oli näkyvä hahmo Madridin Mestarien liigan voitossa. Hän kuului kauden Mestarien liigan ja La Ligan joukkueeseen. Hänet valittiin FIFA World XI:n ja UEFA:n vuoden joukkueeseen.

Modric allekirjoitti uuden sopimuksen Madridin kanssa lokakuussa 2016, ja sen on määrä päättyä vuonna 2020. Hän voitti vuoden 2016 FIFA:n. Seuran MM-kisat polvivamman toipumisen jälkeen. Hän oli myös hallitseva hahmo Madridin 2016-2017 La Ligan ja Mestarien liigan voitoissa. Hänelle myönnettiin UEFA Club Football Award -palkinto parhaasta keskikenttäpelaajasta. Hän sijoittui neljänneksi UEFA:n vuoden miesten pelaaja -palkinnossa ja viidenneksi 2017 Ballon d’Orissa. Hän ansaitsi kolmannen valintansa FIFA World XI -sarjaan.

Kausella 2017–2018 Modric alkoi koristaa numero 10 -paitaa. Hän voitti myös vuoden 2017 FIFA Cupin maailmanmestaruuden Madridin kanssa sekä Kultaisen saappaan. Real Madrid jatkoi UEFA:n Mestarien liigan voittosarjaansa ja voitti mestaruuden kolmannen kerran. Modric valittiin UEFA:n Mestarien liigan kauden joukkueeseen kolmatta kertaa peräkkäin, ja hänelle myönnettiin myös UEFA Club Football Award -palkinto parhaasta keskikenttäpelaajasta. Hänet valittiin myös FIFA World XI -sarjaan neljännen kerran. Modric auttoi Kroatian maajoukkueen MM-finaaliin ennen kuin hävisi Ranskalle. Hänet palkittiin turnauksen kultaisella saappaalla. Hän voitti myös UEFA:n vuoden miesten pelaaja -palkinnon ja parhaan FIFA:n miesten pelaajan, rikkoen vuosikymmeniä kestäneen duopolin Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin välillä.

Luka Modricin maajoukkueura
Modric aloitti esiintymisen Kroatian maajoukkueessa 15-vuotiaasta lähtien. Hän esiintyi vuoden 2006 MM-kisoissa, 2008 EM-kisoissa, 2012 EM-kilpailuissa, 2014 MM-kisoissa, 2016 Euroissa ja 2018 MM-kisoissa.

Luka Modricin nettoarvo, tuki, sponsorointi
Modricin nettovarallisuuden arvioidaan tällä hetkellä olevan 7,5 miljoonaa dollaria. Hänen nettovarallisuuttaan kasvattavat hänen sijoituksensa ja tuki-/sponsorointisopimukset tehobrändeillä, kuten Russel Brown, Nike ja Max TV.

Luka Modricin henkilökohtainen elämä
> Luka Modric on naimisissa kauniin vaimonsa Vanja Bosnicin kanssa, jonka kanssa hän seurusteli neljä vuotta. He molemmat solmivat solmun toukokuussa 2010 yksityisessä hääseremoniassa. Pariskunnalla on 3 lasta, vuonna 2010 syntynyt Ivano, huhtikuussa 2013 syntynyt Ema ja lokakuussa 2017 syntynyt Sofia. Modricin tiedetään pitävän matalaa profiilia jalkapallon ulkopuolella.

Hän oli kavalluksen todistaja. ja Dinamo Zagrebin entisen johtajan Zdravko Mamicin veronkierron oikeudenkäynti maaliskuussa 2018. Oikeudenkäynnin todistamisesta aiheutuneesta stressistä huolimatta Modric teki silti Kroatian MM-kisoissa upean suorituksen ja ansaitsi median kehuja.