Diego Armando Maradona

Henkilökohtainen elämä

Diego Armando Maradona syntyi Buenos Airesissa, Argentiinassa. Hänellä on viisi lasta kolmen eri naisen kanssa. Argentiinalaiset loivat uskonnon nimeltä “Iglesia Maradoniana” ja ylistivät häntä kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana. Uskonnolla on noin 300 000 seuraajaa. Maradonalla oli erittäin suuri huume- ja alkoholiongelma pelaajauransa aikana ja pitkään sen jälkeen. Hänet tuomittiin useita kertoja kilpailukieltoon joukkueen sääntöjen rikkomisesta, kun hänen kokaiinitestinsä oli positiivinen, ja tämä oli hänen uransa kaatuminen.

Varhaiselämä

Kasvaminen Maradona oli yksi Tota ja Chitori Maradonan neljästä lapsesta. Hänen perheensä asui köyhissä olosuhteissa alueella nimeltä Villa Fiorito. Hän aloitti pelaajauransa 8-vuotiaana Argentinos Juniorsissa. Hänen pelitapansa käänsi päät ja kiinnitti monien ihmisten huomion Argentiinassa. Loistavan pelin ja 166 ottelussa tehtyjen 116 maalin jälkeen hänen pääpaino oli siirtymisessä Eurooppaan.

Napoli-vuodet

Napolissa pelatessaan hän pelasi tiensä tullakseen seuran historian suurin pelaaja ja monien nuorten napolilaisten idoli. Hän oli kaikkien aikojen paras maalintekijä, kunnes muutama vuosi sitten vuonna 2019 Dries Mertens ohitti hänet. Hän oli kentän kapteeni suuren menestyksensä ansiosta. Hän johti Napolin ainoihin 2 Serie A -mestaruuteensa seuran 94-vuotisen seurahistorian aikana sekä voitti 3 muuta pokaalia Napoli-aikansa aikana. Häntä rakastetaan ja ylistetään voimakkaasti jokaisen Napoli-fanien silmissä.

Argentiinan maajoukkue

Koko hänen uransa, jokainen vuosi maajoukkueessa oli erityinen aika olipa kyseessä kuka tahansa. vastaan. Maradona johti Argentiinan ainoaan MM-voittoonsa vuonna 1986 Saksaa vastaan, joka oli voimatekijä. Maradona teki kiistanalaisen maalin välierässä, kun hän teki maalin kädellä ja näki joukkueensa finaaliin. Hän kutsui tuota näytelmää “Jumalan käsiksi”. Hän on yksi parhaista argentiinalaisista, jotka ovat koskaan pelanneet tätä urheilua.