Romelu Lukakun elämäkerta

Nimi: Romelu Menama Lukaku

Maa: Belgia

Syntymäaika: 13. toukokuuta 1993

Syntymäpaikka: Antwerpen, Belgia

Korkeus: 1,91 m

Paino: 97,0 kg

Joukkuenumero: 18

Romelu Lukaku on suorittanut siirtonsa Anderlechtistä ja on valittavissa Lauantain peli. Uusi hyökkääjä käyttää 18-paitaa ja allekirjoitettuaan viisivuotisen sopimuksen hän on antanut eksklusiivisen ensimmäisen haastattelun Chelsean virallisille verkkosivuille. 18-vuotias hyökkääjä on tehnyt jo kahdesti maalin 10 ottelussa Belgian seniorijoukkueessa, ja tällä viikolla hän pelasi 60 minuuttia maalittomassa vierasottelussa Sloveniaa vastaan.

Seuransa perustamisen jälkeen. debyytti, kun vain 16, Lukaku, entisen Zairen maajoukkueen Rogerin poika, on tehnyt keskimäärin lähes maalin joka kahdessa pelissä ja tehnyt maalin 16 kertaa 37 liigaottelussa viime kaudella. Chelsean kannattaja, hän vieraili myös Stamford Bridgessä koulumatkalla kaksi vuotta sitten ja kertoo, kuinka innoissaan hän on pukeutua sinisen paidan päälle.

Miltä tuntuu istua täällä Chelsea-pelaajana. ?

Upeaa. Se on unelmien täyttymys. Haaveilin pelata täällä 10-vuotiaasta lähtien, kun ajattelin kättelemistä kaikkien noiden pelaajien, kuten John Terryn ja Frank Lampardin ja Didier Drogban kanssa, on uskomatonta saapua tänne suureen seuraan suurella kunnianhimolla. Se oli juuri sitä, mitä etsin.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Chelseasta alun perin?

Katsoin Valioliigaa yhdeksänvuotiaasta lähtien. Joka viikonloppu katsoin pelejä, katsoin Jimmy Floyd Hasselbainkin tekevän maaleja ja muistan yhden Manchester Unitedia vastaan, volley Old Traffordilla, ja päätin, että haluan tukea tätä joukkuetta.

Olet ollut verrattuna Didier Drogbaan paljon, mitä pidät siitä?

Se on mukavaa, pidän siitä paljon. Meillä on samanlaiset pelityylit, mutta olen myös erittäin nopea. Haluan oppia häneltä, kuinka täällä Bridgellä on pelata ja kuinka valmistautua peleihin. Voin myös oppia joukkueen muilta hyökkääjiltä ja kokeneilta pelaajilta. Uskon, että jos olet älykäs kentällä ja sen ulkopuolella, sinut hyväksytään, ja sitä minä haluan.

Mitä muita vahvuuksiasi ja heikkouksiasi ovat?

Olen melko kliininen viimeistely , oikealla tai vasemmalla jalallani, mutta yritän kehittää itseäni joka päivä ja haluan tehdä yksilöllistä harjoittelua harjoitusten jälkeen parantaakseni itseäni jatkuvasti. Nuorelle kaverille on erittäin tärkeää kehittyä harjoituksissa ja näyttää valmentajalle, että jos hän tarvitsee häntä, hän on valmis. Voin parantaa kaikkea, tekniikkaa, nopeutta, nopeammin, viimeistelyni voi olla parempi. Haluan vain auttaa joukkuetta voittamaan pelejä ja ennen kaikkea minun nuorena pelaajana minun on opittava muilta kavereilta.

Sinulla on jo hyvä kokemus 18-vuotiaasta. vanha…
Kyllä, oli hyvä kokemus pelata Belgiassa, mutta halusin ottaa suuren askeleen liittyäkseni isoon seuraan ja sanoin heti ensimmäisestä päivästä lähtien, että haluan mennä Chelseaan. On niin hyvä olla täällä nyt, siellä on tyyppejä, joilla on paljon kokemusta kansainvälisellä tasolla ja he voittivat kaiken, mutta minä en, minulla ei ole samaa tunnetta kuin heillä. Haluan vain voittaa jotain, joten olen erittäin nälkäinen aloittaakseni näiden kaverien kanssa.

Emme voittanut mitään viime kaudella, joten tänä vuonna seuralla on paineita nostaa pokaali…
Ymmärrän, että joukkueessa on paljon paineita, mutta pelaajien, joilla meillä on niin paljon kokemusta ja niin paljon lahjakkuutta, ja myös loistavan pomon kanssa, voimme nähdä, että voimme luottaa siihen, että voi tehdä menestyksekkään kauden.

Olet käynyt Stamford Bridgellä ennenkin…
Olimme koulussa ja meillä oli kolme vapaapäivää Lontoossa vieraillaksemme monissa museoissa . En tiennyt, että vierailimme sillalla, joten olin melko järkyttynyt. Olin 16-vuotias ja pelasin jo Anderlechtin kanssa. Se oli juuri kauden päätyttyä ja ostin paidan, jossa oli nimeni. Halusin tuntea olevani normaali lapsi ja näyttää luokkani lapsille, että he voivat hyväksyä minut, että olen vain tavallinen ihminen. Siksi lopetin myös koulun ja olen siitä erittäin iloinen.

Ja teillä oli viime aikoina enemmän kokeita?

Kyllä, minulla oli ylioppilastutkinto. Tein suhdetoimintaa ja se oli erittäin vaikeaa. Minulla oli 12 tenttiä ja se oli myös Belgian liigan pudotuspelit samaan aikaan, tentini keskellä, mutta selvisin ja olen siitä erittäin iloinen.

Olet yksi. joukosta jännittäviä nuoria belgialaisia kykyjä. Teimme äskettäin toisen sopimuksen Thibaut Courtoisissa, kuinka paljon tiedät hänestä?

Tiedän Thibautin, hän on erittäin hyvä ystäväni ja pelasimme toisiamme vastaan 13-vuotiaasta lähtien, kun hän oli Genkissä ja olin Anderlechtissä. Muistan, että voitimme yhden pelin 4-0 ja tein neljä maalia. Joskus nauramme sille edelleen, mutta olen iloinen, että olemme samassa joukkueessa, koska hän on erittäin hyvä maalivahti, joka on erittäin rauhallinen ja toivon, että hän saa hyvän kauden lainalla Atleticossa.

Mitä ovatko tavoitteesi itsellesi tulevalla kaudella?

Ensinnäkin haluan vain oppia ja harjoitella mahdollisimman paljon parantaakseni itseäni ja näyttää valmentajalle, että kun hän tarvitsee minua, olen valmis. Sitten toivon tekeväni minuutteja joukkueelle ja olla hyödyksi joukkueelle, koska joukkue on tärkein asia. Jos ajattelet joukkueesta positiivisesti, se on sinulle positiivista.