Hendrik Johannes Cruijff (1947-2016)

Hendrik Johannes (Johan) “Jopie” Cruijff
Syntymä 25. huhtikuuta 1947 Amsterdamissa, Pohjois-Hollannissa, Nederlandmap
ESIVÄPÄT strong>
Hermanus Cornelis Cruijffin ja Petronella Bernarda Draaijerin poika
veli: [yksityinen veli (1940-luku – tuntematon)]
Aviomies Danny Coster – naimisissa 2. joulukuuta 1968 Amsterdamissa, Noord-Holland, Nederlandmap
Kuoli 24. maaliskuuta 2016 68-vuotiaana Barcelonassa, Cataluña, España

Biografia

Johan Cruijff oli hollantilainen jalkapallon ammattilaispelaaja ja manageri sekä Total Football -nimisen jalkapallofilosofian kannattaja. Johania pidetään laajalti yhtenä urheilun historian suurimmista pelaajista ja yhtenä sen kaikkien aikojen parhaista managereista.

Hendrik Johannes Cruijff syntyi 25. huhtikuuta 1947 osoitteessa Akkerstraat 32 Amsterdamissa, hänen poikansa. Hermanus Cornelis Cruijff ja Petronella Bernarda Draaijer.

Johan ja minä synnyimme molemmat Amsterdamin naapurustossa nimeltä Betondorp, melkein naapuripoikia. Zaaierswegin peruskoulussa “Groen ven Prinstererschool” olimme luokkatovereita kuusi vuotta. Tauolla pelasimme jalkapalloa koulun takana olevalla hiekkakentällä. Takit maalitolpana, ja “kolmen kertaa kulma” palkittiin rangaistuspotkulla, jonka suorittaa se, joka kutsui “ensimmäisen rangaistuspotkun”. Arvaa kuka aina otti ne rangaistukset…

Pelasimme myös koulun jalkapallojoukkueessa yhdessä, hän vasen vasen eteenpäin, minä ulompi vasen eteenpäin. Jo tuossa iässä hän jo antoi ohjeita kentällä. Se ei auttanut, pääsimme pitkälle, mutta emme tulleet koulun jalkapallomestariksi.

Prinsterers Schoolin Vihreän koulun jäähyväisillan aikana, jonkinlaisen minimusikaalin aikana, Johan ja hänen äitinsä olivat kutsui pois. Valitettavasti kuulimme myöhemmin, että hänen isänsä sai sydänkohtauksen sinä iltana, joka aiheutti hänen kuolemansa.

Sen jälkeen kävin vain lyhyen keskustelun Johanin kanssa vuonna 1980, sattumalta Amsterdamin huonekaluliikkeessä. Sitten minun piti tietysti selittää, kuka olin, mutta kaikille hän oli erittäin ystävällinen, kuuluisa kuten nytkin.

Kuvassa ‘t Zandjessa hän on tietysti se, joka pitää hallussaan pallo, olen neljäs vasemmalta. Sattumaa ei ole olemassa: tänään juuri tuosta paikasta löydät LDS:n “Amsterdamin Alankomaiden sukuhistoriakeskuksen” …

Luokan kuvassa (luokka 6, rehtori Ritchie) Johan istuu oikealla toisella rivillä , ja olen samalla rivillä kolmas vasemmalta.