David Beckham

Biografia

Ammattijalkapalloilija David Robert Joseph Beckham syntyi 2. toukokuuta 1975 Lontoossa, Englannissa. David syntyi vanhemmille Ted Beckham ja hänen vaimolleen Sandralle, joka oli kampaaja. David Beckham oli perheen ainoa poika, keskimmäinen lapsi kahden sisaruksen välillä. Beckham kasvoi vanhempien ja sisarusten kanssa, jotka olivat Manchester Unitedin, Englannin legendaarisen jalkapallosarjan, sitoutuneita faneja. Beckhamin äidinpuoleinen isoisä on juutalainen, ja hän on maininnut uskonnon vaikutuksena; hänellä on hepreaksi kirjoitettu tatuointi heprealaisesta Raamatusta (Vanha testamentti) “Laulujen laulusta”, vaikka hänen ei tiedetä harjoittavan juutalaisuutta tai mitään muuta uskoa. Beckham on aina pelannut pitkähihaisissa paitoissa peittääkseen tatuointejaan huomioimalla muut, jotka saattavat tuntea olonsa epämukavaksi uskonsa vuoksi.

Hänet kasvattivat hänen vanhempansa, Manchester Unitedin kannattajat, ja hän osallistui Bobby Charltonin jalkapalloon. koulussa Manchesterissa ja voitti lapsena paikan FC Barcelonan harjoituksiin. Vuonna 1986 hän oli Manchester Unitedin maskotti ottelussa West Ham Unitedia vastaan. Vuosina 1992–2003 Beckham pelasi lähes 400 ottelua Manchester Unitedissa ja teki 85 maalia, vaikka hänen virallisessa ennätyksessään on vain 62 maalia 265 virallisessa seniorijoukkueen ottelussa. Hän sai punaisen kortin väkivaltaisesta käytöksestä Englannin ottelussa Argentiinaa vastaan, ja hänen vastustajansa myönsi myöhemmin yrittäneensä lähettää Beckhamin syrjään ylireagoimalla heidän kontaktiinsa pelin aikana ja kehottamalla erotuomaria lähettämään Beckhamin. Hävittyään pelin Englanti putoaa, Beckhamista tehtiin syntipukki ja hänestä tuli median kritiikin ja väärinkäytön kohde.

Hän allekirjoitti nelivuotisen sopimuksen Real Madridin kanssa, joka alkoi 1.7.2003. potentiaalisen 40 miljoonan dollarin arvoinen. Madridissa Beckham ei saanut käyttää suosikkinumeroaan seitsemää, koska toisella pelaajalla oli oikeus käyttää sitä sopimuksessaan. Beckham päätti käyttää sen sijaan numeroa 23, koska hän oli suuri Michael Jordanin fani. Hänestä tuli heti suosittu Real Madridin fanien keskuudessa, mutta joukkue ei menestynyt tarpeeksi hyvin voittaakseen Espanjan liigan tai Mestarien liigan. Beckham pysyi kuitenkin luotettavana maalintekijänä ja hänen esitykset herättivät enemmän yleisöä. Hänen paitojen myyntinsä ja muut myyntisopimukset pysyivät tuottoisina seuralle, joka jatkui heikommin huolimatta Realin johdon korkeammista odotuksista. David Beckhan naimisissa Victoria Beckhamin ja hänellä on 3 lasta.