Carlo Ancelotti – Real Madridin managerin elämäkerta

Carlo Ancelotti on italialainen jalkapalloammattilainen manageri ja entinen pelaaja, joka syntyi 10. kesäkuuta 1959. Hän vastaa La Liga -seura Real Madridin hallinnasta. Ancelotti on UEFA:n Mestarien liigan historian menestynein valmentaja. Lisäksi hän on ainoa valmentaja, joka on voittanut pokaalin ennätys neljä kertaa. Hän on myös ainoa henkilö, joka on koskaan toiminut joukkueen managerina viidessä Mestarien liigan finaalissa. Lisäksi hän voitti Milanon ja Real Madridin valmentajana kahdesti FIFA Club World Cupin ja kolmesti UEFA Super Cupin.

Carlo Ancelottin ura
Carlo Ancelotti aloitti uransa keskikenttäpelaajana Italian Parmassa. Vuonna 1979 hän auttoi joukkuetta nousemaan Serie B:stä Serie A:han. Seuraavalla kaudella hän muutti Romaan, jossa hän voitti Serie A:n mestaruuden ja neljä Coppa Italian mestaruutta. 1980-luvun lopulla hän pelasi myös Milanon joukkueessa. Ennen kuin Ancelotti tuli tunnetuksi Milanon kanssa, hän oli Reggianan, Parman ja Juventuksen manageri vuosina 1995–2001. Kauden 2008–2009 jälkeen hän kertoi Milanolle lähtevänsä. Hän oli Milanon pisin manageri yhdellä kertaa.

Vuonna 2009 Chelsea palkkasi Ancelottin managerikseen, ja hänen ensimmäisellä kaudellaan joukkue voitti sekä Valioliigan että FA Cupin. Vuonna 2011 hänestä tuli ranskalaisen jalkapallojoukkueen Paris Saint-Germainin manageri. Lopulta Ancelotti palkattiin Real Madridin manageriksi, kun hän menestyi hyvin Ranskassa. Ensimmäisellä kaudellaan hän johti Real Madridin kymmenenteen Mestarien liigan mestaruuteen, mikä oli ollut unelma pitkään.

Irputtaminen ja paluu
Toukokuussa 2015 Ancelotti erotettiin työstään Real Madridissa. Vuonna 2016 hänestä tuli Bayern Münchenin manageri. Ensimmäisellä kaudellaan hän auttoi voittamaan Bundesliigan mestaruuden. Vuosina 2018-2021 hän toimi Napolin ja Evertonin managerina. Kesällä 2021 hän palasi Real Madridiin ja voitti La Liga – Mestarien liigan tuplapelin.

Kentällä
Ancelotti oli maailmanluokan pelaaja, joka oli tunnettu johtajuudestaan, taitavuudestaan, rauhallisuudestaan pallon kanssa ja organisointikyvystään. Häntä pidetään yhtenä sukupolvensa parhaista italialaisista keskikenttäpelaajista. Hän oli monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka pystyi pelaamaan eri paikoissa. Kun hän oli Milanin ja Arrigo Sacchin kanssa, häntä käytettiin yleensä pelintekijänä keskellä kenttää. Kun hän oli Romassa, hän pelasi usein laitakentillä ja pystyi myös pelaamaan hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

Palkinnot

  • Globe Soccer Award – 2014
  • Maailman paras valmentaja IFFHS:lle – 2007 ja 2014
  • Paras UEFA-valmentaja – 2002-03
  • Vuoden paras valmentaja – World Soccer Magazine – 2003
  • Serie A:n paras valmentaja – 2001 ja 2004
  • Ligue1:n paras valmentaja – 2012-13
  • Enzo Bearzot National Award – 2014
  • Inspiring Leader Award – 2015
  • Premier Leaguen kuukauden paras manageri (4 kertaa)