Karim Benzeman matka mahdolliseksi Ballon d’Or -voittajaksi

Karim Benzema, jonka odotetaan voittavan Ballon d’Or -palkinnon tänä vuonna, hän on nyt yksi maailman jalkapallon parhaista pelaajista. Mutta miten hän pääsi tähän pisteeseen? Katsomme hänen uraansa tietojen avulla.

Se oli kesä 2009. Black Eyed Peas oli planeetan kuumin bändi, FarmVille oli asia ja Real Madrid oli meneillään kesän rekrytointiajo, joka muuttaisi seuran tulevaisuuden ja vaikuttaa edelleen Espanjan ja Euroopan jalkapalloon 13 vuotta myöhemmin.

He käyttivät yli 200 miljoonaa euroa hankintoihin noina kiihkeänä kesäkuukausina, mikä oli yksi uskomattomimmista siirroista. ikkunat jalkapallon historiassa. Tuo kesä ja Florentinon myllerrys siirtomarkkinoilla muovasivat urheilua vuosikymmeneksi ja määrittelivät La Ligan ja eurooppalaisen jalkapallon aikakauden.

He hankkivat Cristiano Ronaldon Manchester Unitedista, mikä on urheilua muuttava sopimus. muokkasi tapaa, jolla katsoimme La Ligaa ja hänen kilpailuaan Lionel Messin kanssa – keskustelu, joka jyrisee edelleen. He myös hankkivat Xabi Alonson, luoteisimman keskikenttäpelaajan, joka auttaisi heitä voittamaan seitsemän pokaalia seuraavan viiden vuoden aikana, mukaan lukien Mestarien liigan ja liigan mestaruuden.

He hankkivat myös Kakán AC Milanista, pelaajan uskottiin olevan sarjan paras.

Jorge Valdano kertoo tarinan siitä, kuinka hän toi nuoren brasilialaisen Florentino Pérezin tietoon aiemmin urallaan ja sanoi, että he voisivat hankkia hänet 12 miljoonalla eurolla.

“Hän on eräänä päivänä 60 miljoonan euron arvoinen”, Valdano sanoi Real Madridin presidentille. “Ostamme hänet sitten, kun hän on arvoltaan 60 miljoonaa euroa”, kuului Florentino vastaus. Tämä tapahtui silloin, kun Real Madridilla oli varoja maksaakseen palkkion siitä, että se antoi muiden joukkueiden muuttaa potentiaalia konkreettisemmaksi ennen kuin he iskivät.

Real Madrid osti hänet 60 miljoonalla eurolla. Lausunnon allekirjoitus. Lausunto kesällä.

He myös hankkivat lupaavan 21-vuotiaan hyökkääjän Lyonista 35 miljoonalla eurolla nimeltä Karim Benzema. Myös Manchester United oli kiinnostunut, mutta kun Alex Ferguson kuuli summan, jonka Real Madrid oli valmis maksamaan, hän perääntyi. Florentino Perez oli mennyt niin pitkälle, että vieraili Benzemassa hänen vanhempiensa luona Bronissa, Lyonin esikaupunkialueella, vakuuttaen nuoren hyökkääjän kuuluvansa Real Madridiin.

Muuten vuoden ajan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen näytti siltä, että Benzema nähdään päänäytöksen apuvälineenä, pääsarjan tukielämys. Hän ottaisi paikkansa historiassa suurena fasilitaattorina.

Hän saapui paikalle tehtyään 37 maalia Lyoniin kahden kauden aikana. Benzema ostettiin keskeneräisenä työnä. Raul oli vielä seurassa, ja Gonzalo Higuaín oli alkamassa kaudella, jolloin hän teki 22 maalia La Ligassa.

Mutta pelaajat, jotka vain helpottavat, eivät voita Ballon d’Orsia, ja Benzema näyttää lähes varmalta voittavan palkinto muutamassa viikossa. Kaiken kaikkiaan nyt ei ole mahdotonta ajatella, että Benzemalla voisi olla parempi, pidempi ura Real Madridissa kuin Cristiano Ronaldo. Kun tarkastellaan heidän molempien tuotantoaan, Benzema on ollut useita asioita useiden managerien alaisuudessa ja nousi viime kaudella sankariksi jälleen menestyksekkäässä Mestarien liigan kampanjassa. Zinedine Zidane sanoi aina, että La Ligan voittaminen oli vaikeampaa kuin Mestarien liigan voittaminen. Benzema’s Madrid on voittanut sen nyt kahdesti neljän vuoden aikana. Ronaldon aikana he onnistuivat voittamaan sen vain kahdesti yhdeksällä yrityksellä.

Benzeman urapolku on tarina, joka tarvitsee kontekstia. Hänen uraansa on pidetty arvoituksellisena ja joskus epävakaana, mutta se on välttämätön ura – mitä tahansa Real Madrid tarvitsi, hän tarjosi. Hän pelasi pitkän pelin ja nyt, 33-vuotiaana, häntä pidetään laajalti maailman parhaana hyökkääjänä ja hänen elämänsä muodossa.

Benzema: Lupaus

Benzema nousi Lyonin riveihin liittyessään klubiin ennen kuin hän oli teini-ikäinen.

Vuotta ennen kuin hän puhkesi Lyonissa, he myivät Florent Maloudan Chelsealle ja Sylvain Wiltordin Rennesille. Vasemmistolainen ja toissijainen hyökkääjä ovat molemmat poissa ja ne on vaihdettava. Ehkä se oli erinomaista suunnittelua Lyonin puolelta tai vain sattumaa, että teini-ikäinen oli tehty näyttelemään roolia, jonka eroava pariskunta oli jättänyt.

“Älä naura, olen täällä ottamaan paikkasi ”, 17-vuotias Benzema sanoi joukkuetovereilleen, kun he moittivat häntä perinteisessä puheessa, jonka pelaaja pitää liittyessään ensimmäiseen joukkueeseen.

Näiden kahden kauden aikana (2007-08 ja 2008-09) ), Benzemalla oli sama määrä maalintekomääriä liigassa (46) kuin Thierry Henryllä – joka oli juuri viettänyt kaksi ensimmäistä kauttaan Barcelonassa – ja Real Madridin legendalla Raúlilla.

Maalejen johtava pelaaja kaikkialla maailmassa. nämä kaksi kautta Euroopan viiden parhaan liigan joukossa oli Cristiano Ronaldo (61), josta tuli pian Benzeman joukkuetoveri seuraavaksi vuosikymmeneksi. Ronaldo (49) oli myös näiden kahden kauden paras maalintekijä.

Benzema oli kuitenkin tehnyt yhden liigamaalin (37) enemmän kuin Raul näiden kahden kauden aikana ja tuli lopulta espanjalaisen legendan paikalle. .

Benzema: Varapeli

Gonzalo Higuaín aloitti 31 ottelua vuotta ennen Benzeman saapumista ja teki 22 maalia La Ligassa. Kun Benzema allekirjoitettiin, hän söi nämä minuutit (2 642 vs 2 351), mutta loput työskentelivät Higuaínin hyväksi. Hän teki liigassa 27 maalia, kun he pelasivat ensimmäisen kerran samassa joukkueessa.

Oli ilmeistä, että Higuaín ja Ronaldo olivat Real Madridin uuden joukkueen päävoittoja. He tekivät 29 ja 33 maalia, kun taas Benzema teki vain yhdeksän. He tekivät 109 maalia sillä kaudella Manuel Pellegrinin johdolla. Ironista kyllä, Lyon pudotti Los Blancosin Mestarien liigasta. He myös hävisivät Alcorcónille Copa del Reyssä, joka on yksi seuran historian nöyryyttävistä tappioista – mainitse termi “Alcorcónazo” Real Madridin fanille, niin ymmärrät, miltä näyttää inho ja häpeä.

Hänen ensimmäinen kautensa oli pettymys maalinteossa ja peliminuuteissa. Tosiasia oli, että hän ei juurikaan pelannut – vajaat 15 täydellistä 90 minuutin peliä, joiden arvo oli minuutteja kentällä – ja muutos oli nopeassa seurassa.

Yhteys Ronaldoon ei vain ollut olemassa. Portugalin kauden 211 laukauksesta Benzema avusti häntä vain kahdeksalla. Kaká ja Higuaín loivat yhdessä 38 laukausta uusille joukkuetovereilleen – kummallekin 19.

Ranskalaisella hyökkääjällä kesti jonkin aikaa tottua toissijaiseen rooliin, mutta hänen ja Ronaldon välisestä suhteesta tuli legenda.

Benzema: Toinen kausi ja sen jälkeen

Benzema oli nähnyt liigaminuuttinsa puolittuvan ensimmäisen Espanjan kauden aikana. Pelattuaan 2767 minuuttia Lyonissa vuonna 2008, hän pelasi vain 1305 minuuttia vuonna 2009 Real Madridissa. Tämä luku nousi 2 251:een hänen toisella kaudellaan Espanjan pääkaupungissa.

Siitä auttoivat Higuainin selkävammat, joka piti hänet poissa neljä kuukautta, ja Raúlin lähtö Bundesliigaan 32-vuotiaana. Benzema näytti välähdyksiä luovasta puoleltaan. Hän teki vain kaksi syöttöä viimeisen kauden aikana Lyonissa, ja se nousi kolmesta ja sitten viiteen, seitsemään ja 11:een hänen neljän ensimmäisen Madridin vuoden aikana. Se pysyi samana, kunnes Ronaldo jätti seuran ja Benzemasta tuli ensisijainen, jota varten luotiin.

Vasta Higuainin ja Raulin lähdön jälkeen näimme Ronaldon ja Benzeman välisen jalkapallosuhteen kukoistavan, mikä tuhoisi puolustusta ympäri Eurooppaa seuraavan puolen vuosikymmenen ajan. Tuolloin Ronaldolla oli vauhtia ja voimaa aloittaa juoksunsa leveältä tai syvemmältä ja repiä laatikkoon, jolloin Benzema sai vapaasti harjoittaa taikuuttaan ja hänen ympärillään. Hyvä esimerkki tästä on vuodelta 2016 Getafea vastaan, kun Ronaldo kiinnittää Getafen koko puolustuksen huomion, kun Benzema irtoaa ja saapuu sisään vasemmalta.

Benzema aloitti usein yhdeksännestä, mutta oli perässä. “Olen 10 yhdeksässä”, hän oli sanonut. Hänen liikkeensä, mahdollisesti hänen paras ominaisuutensa, osoitti tuon kommentin todeksi. Jose Mourinhon vastahyökkäystyyli auttoi Madridia räjähtämään eteenpäin aaltoina ja tarttumaan vastustajien puolustukseen sekaisin.

Kun pelaajat vanhenivat, hyökkäys pysähtyi. Ronaldon täytyi aloittaa rangaistusalueelta, eikä hän myöskään pystynyt lyömään miehiä. Siellä ei ollut niin paljon liikettä tai niin monta laskuria, ja se pakotti Benzeman tulemaan yhä luovemmaksi liikkeensä kanssa. Kahden liikkuvan osan sijaan se oli vain yksi, eikä Benzema ollutkaan nuorempi.

Tänä aikana näimme myös Benzeman omien aloituslukujen putoavan. Vuoden 2010 korkeimmasta 3,2:sta ne ovat sen jälkeen lähes puolittuneet. Kun oli kerran villisti dynaaminen, mahdollisuuksia luova hyökkääjä Ronaldon poissa, Benzeman oli aika nousta sarjan tähdeksi.

Benzema Show

Julen Lopeteguin isä valitti, että he “Olen ottanut pojaltani 50 maalia”, kun hänet otettiin valmentajaksi ja myytiin sitten portugalilainen hyökkääjä Juventukselle. Jos hän olisi ollut tarkka, hän olisi sanonut, että he ottivat “44 maalia pois ja xG 23,6”, mutta kuka todella laskee.

Ei ole kiistanalaista, että Cristiano Ronaldo jätti valtavan aukon Real Madridin joukkueessa. Ronaldo ampui 178 laukausta La Liga -kaudella ennen lähtöään ja oli sillä kaudella keskimäärin seitsemän 90 minuuttia kohti. Jonkun täytyi kantaa taakka.

Sillä ensimmäisellä kaudella ilman Ronaldoa Benzema näki sekä hänen kokonaiskosketuksensa lisääntyvän että hänen kosketuksensa vastustuslaatikossa palasivat sellaiseksi volyymiksi, jota hän näki Lyonin päivinä. Se oli huipussaan 251:ssä kaksi vuotta Ronaldon lähdön jälkeen ja on pysynyt tasaisena siitä lähtien.

Se ensimmäinen täysi kausi oli täynnä myllerrystä. Lopetegui sai potkut lokakuussa 14 ottelun jälkeen, ja Santiago Solari oli hänen tilalleen. Muutokset vaikuttivat Benzemaan, mutta nähtiin välähdyksiä pelaajasta, joka hänestä tulisi kauden aikana. Hänen ei-rangaistuslaukauksensa laatikon sisällä nousivat pilviin 54:stä 87:ään.

Sen kauden lopussa Zidane tuotiin takaisin toiselle johtoon. Benzeman numero hyppää vielä kerran, hän löytäisi polun Ballon d’Orille ja on pysynyt sillä siitä lähtien.

Benzema: Legenda

Benzeman peli on muuttunut vuotta. Se on muuttunut ajan ja hänen hierarkiansa funktiona joukkueessa. Aiemmin enemmän tiputteleva pelaaja on ansainnut oikeuden odottaa rangaistusalueellaan ja ampua näkyvistä. Joskus se ei ollut helppoa. Eden Hazard, Ronaldon oletettu perillinen ja joku, jonka kanssa Benzema voisi riffata, ei ole täyttänyt odotuksia. Benzema hiipi kohti 30-vuotiaana, ja oli epäselvää, tulisiko Vinicius vai Rodrygo hyvissä ajoin, jotta he voisivat luoda erityisen siteen ranskalaisen hyökkääjän kanssa.

Heillä molemmilla on ja he ovat nyt tiellä kohti heistä itseään maailmanluokan. Ensin Vinicius räjähti kuin roomalainen kynttilä siivessä jännittävällä samba-tyylillään. Hän venyttää kenttää sekä pysty- että vaakasuunnassa sallien Benzeman olla mahdollisimman taloudellinen liikkeensä kanssa ja tappava kosketuksillaan kuin koskaan. Se napsahti vihdoin Viniciukselle viime kaudella. Kolme vuotta edellistä kautta brasilialainen teki La Ligassa vain kahdeksan maalia neljällä syöttöpisteellä, ja turhautuminen alkoi kasvaa, epäilykset hiipivät sisään. Viime kaudella hän teki 17 maalia ja antoi 10 syöttöä. Hän teki voittajan myös Mestarien liigan finaalissa, kun Real Madrid teki tuplauksen. Tällä kaudella Rodrygo alkaa pelata enemmän. Hänellä on tähän mennessä kolme maalia ja kaksi syöttöä, ja vaikka mahdollisuudet ovat vähäiset, hän on osoittautunut tarvittaessa kliiniseksi.

Viime kaudella 34-vuotiaana Benzema päätti uransa hienoimman maalintekokampanjan 27 – 44 kaikissa kilpailuissa – ja tasoitti korkeimman syöttömääränsä myös liigakilpailussa 12:lla. Neljä Benzeman viidestä parhaasta kampanjasta maalien tekemisessä on pelattu ilman Ronaldoa, ja viime kaudella hän laukoi 104 rangaistuslaukausta, mikä on hänen uransa korkein kokonaismäärä. . Benzema on muuttunut täysin.

Yhdeksän kehon numerosta 10 puhtaaksi numeroksi yhdeksän, joka voi myös pudottaa ja helpottaa peliä tarvittaessa. Hän viipyi siellä tarpeeksi kauan tullakseen vihdoin alfaksi huoneessa, joka on täynnä todellisia supertähtiä. Ensin hän hyvästeli Raúl, sitten Higuaín ja lopulta Ronaldo. Tänä aikana hän hiipi hitaasti ylös Real Madridin kaikkien aikojen maalilistalla ennen todella legendaarisia hahmoja, kuten Raúl, Alfredo Di Stéfano, Ferenc Puskás ja Paco Gento. Hän alkoi myös esiintyä useammin keskusteluissa Real Madridin kaikkien aikojen huipuista viime aikoihin asti, jolloin hänestä tuli näiden keskustelujen lähtökohta.

Karim Benzeman katsominen nyt on hänen taitonsa mestarin seuraamista. Pelaaja, joka hallitsee täysin ympärillään olevia tiloja ja palloa jaloissaan.