Sir Alex Fergusonin elämäkerta

Kuinka paljon tiedät Sir Alex Fergusonin elämäkerrasta? Liity kanssamme tarkastelemaan yksityiskohtaisia tietoja Sir Alex Fergusonin elämästä.

Sir Alexander Chapman Ferguson, joka tunnetaan yleisesti nimellä Fergie, pidetään yhtenä kaikkien aikojen menestyneistä johtajista. Entinen skotlantilainen manageri voitti enemmän palkintoja kuin mikään muu manageri. Peliaikansa aikana skotlantilainen hyökkääjä pelasi useissa seuroissa, kuten Dunfermline Athleticissä ja Rangersissa. Kaudella 1965–66, kun hän oli Dunfermline Athleticissa, Fergusonista tuli Skotlannin liigan paras maalintekijä. Fergie aloitti uransa managerina East Stirlingshiressä ja St Mirrenissä. Hän pelasi kultaa Aberdeenissa, jossa hän voitti kolme Skotlannin liigan mestaruutta, yhden UEFA Cupin voittajien Cupin ja neljä Skotlannin Cupia. Jock Steinin kuoleman jälkeen Sir Alex johti Skotlannin maajoukkuetta ja saavutti vuoden 1986 MM-kisoihin. Marraskuussa 1986 Ferguson nimitettiin Manchester Unitedin manageriksi. Hän toimi 26 vuotta Red Devilsin managerina, voittaen 13 Valioliigan mestaruutta, FA Cupin mestaruuden viisi kertaa ja UEFA:n Mestarien liigan mestaruuden kahdesti. Skotlantilainen legenda on Red Devilsin pisin manageri, ja 19. joulukuuta 2010 Fergie rikkoi Sir Matt Busbyn ennätyksen. Kauden 2012–2013 lopussa Sir Alex jäi eläkkeelle johdosta. Pysy kuulolla lukeaksesi lisää yhdestä jalkapallohistorian parhaista managereista.

Kaikki mitä sinun tulee tietää Sir Alex Fergusonista
Tarkastellaanpa Sir Alex Fergusonia elämäkerta, joka sisältää hänen uransa ja henkilökohtaisen elämänsä. Seuraavassa artikkelissa esittelemme sinulle kaikki yksityiskohtaiset tiedot Sir Alex Fergusonista, yhdestä kaikkien aikojen parhaista managereista.

Sir Alex Fergusonin tiedot
Sportmob’s Alex Fergusonin elämäkertaa käsittelevä artikkeli alkaa yleisillä tiedoilla Fergusonin fyysisistä tilastoista ja jalkapallotiedoista.

Alex Fergusonin biografia
Koko nimi: Sir Alexander Chapman Ferguson
Lempinimi: Fergie
Ammatti: Entinen jalkapallomanageri ja pelaaja

Alex Ferguson Fyysiset tilastot
Korkeus: 180
Silmien väri: Ruskeat
Hiusten väri: Harmaa
Paino: 83

Alex Fergusonin jalkapallotiedot
Sijainti: Hyökkääjä
Piirtonumero: 10 (Rangers FC:ssä)
Ammattidebyytti: 1964

Alex Fergusonin syntymäaika ja henkilö al Info
Syntymäaika: 31. joulukuuta 1941
Syntymäpaikka: Govan, Glasgow, Skotlanti
Horoskooppimerkki: Kauris
Kansallisuus: Skotlanti

Sir Alex Fergusonin varhainen elämä
Tässä Alex Fergusonin elämäkertaa käsittelevän artikkelin osassa , käymme läpi joitain tosiasioita Alex Fergusonin lapsuudesta ja perheestä hänen varhaisista päivistään siihen asti, kun hän tuli kuuluisaksi. Jalkapallofanit tietävät Fergien manageriurasta, mutta harvat pitävät hänen elämäkertaansa, mikä on varsin mielenkiintoinen.

Sir Alex Fergusonin syntymäaika on 31. joulukuuta 1941 Govanissa Glasgow’ssa Skotlannissa. Alex Ferguson on Skotlannin kansalaisuus. Alex tulee köyhyydestä, ja hänen isänsä Alexander Beaton Ferguson oli lautasen apulainen. Hän syntyi Shieldhall Roadilla Govanissa, isoäitinsä kotona. Sir Alexilla on nuorempi veli Martin, joka on entinen skotlantilainen jalkapalloilija ja manageri.
Hänen vanhempansa kirjoittivat Alexin Broomloan Roadin peruskouluun ja myöhemmin Govan High Schooliin. Lapsuudessaan Alexander ja Martin pelasivat jalkapalloa ystäviensä kanssa kujilla. Vaikka hänen perheensä oli köyhä, he olivat onnellisia, perhe alkoi asua Govanissa. Alexander Beaton Ferguson tyytyi harrastamaan amatöörijalkapalloa, ja kun Alex oli kuusivuotias, hän lopetti amatöörijalkapalloilun.

Hänen vanhempansa tupakoivat raskaasti, ja valitettavasti he kuolivat keuhkosyöpään. Fergusonin äiti Elizabeth kuoli 64-vuotiaana, kun Sir Alex oli juuri tullut Manchester Unitedin manageriksi. ”Muistan, kun minulle kerrottiin vanhemmilleni keuhkosyöpä. Muistan myös päivän, jolloin minulle kerrottiin, että äidilläni on enää muutama päivä elinaikaa. Pääsin sairaalaan, ja lääkäri istutti minut, kertoi, että hänellä oli keuhkosyöpä, ja sitten hän sanoi: “hänellä on noin neljä päivää elinaikaa”. Hän oli oikeassa. Hän kuoli tasan neljä päivää myöhemmin. Hänen kuolemansa ja aika olivat yksi pelottavimmista asioista, joita olen koskaan nähnyt tapahtuvan. Mutta asiat ovat nyt toisin”, Sir Alex sanoi. Hänen äitinsä kuolema aiheutti Red Devilsin managerin valtavan tuskan. Alex aloitti jalkapallonsa Harmony Row Boys Clubissa Govanissa.

Sir Alex Ferguson -profiili
Tässä Sportmobin Alex Fergusonin biografian artikkelissa esittelemme sinulle Alexin Fergusonin profiili sisältää hänen pelityylinsä, maalin juhlimisen ja vastaanoton. Kun Ferguson oli 16-vuotias, hän aloitti uransa amatöörinä Queen’s Parkissa. Vaikka hän teki maalin debyyttinsä Queen’s Parkissa Stranraeria vastaan, Fergie kuvaili ottelua painajaiseksi. Ainoalla kaudellaan Queen’s Parkissa Ferguson teki 20 maalia 31 ottelussaan. Huolimatta poikkeuksellisista esityksistä Skotlannin seurassa, hän muutti St Johnstoneen vuonna 1960, ja jälleen tässä seurassa hänellä ei ollut säännöllistä paikkaa. Fergie jatkoi pelaamista Dunfermlinella kesällä 1964, ja hänestä tuli ammattijalkapalloilija. Kaudella 1964–1965 Dunfermline pääsi Scottish Cupin finaaliin, mutta Ferguson ei pelannut finaalissa huonon suorituksensa jälkeen St Johnstonea vastaan.

Sitten Alex muutti Rangersiin 65 000 punnan hintaan, mikä oli siirtoennätys tuolloin kahden skotlantilaisen seuran välillä. Kahden kauden aikana Rangersissa hän pelasi hyvin Euroopassa ja teki kuusi maalia yhdeksässä ottelussa Inter-Cities Fairs Cupissa. Avioliiton jälkeen katolisen Cathy Holdingin kanssa Sir Alex joutui syrjintään Skotlannin klubissa, mutta Fergie sanoi tietävänsä vaimonsa uskonnosta. Seuraavana lokakuussa Nottingham Forest halusi hankkia Fergusonin, mutta Cathy Holding, hänen vaimonsa, ei halunnut muuttaa Englantiin, joten Ferguson liittyi Falkirkiin. Aikanaan Falkirkissa hänet ylennettiin pelaaja-valmentajaksi, ja John Prenticen saapuessa Ferguson poistettiin valmennustehtävistä; tämä päättyi hänen aikansa Falkirkissa. Sitten hän meni pelaamaan Ayr Unitedia, jossa hän päätti pelaajauransa.

Vastaanotto
Sir Alex Ferguson on epäilemättä yksi kaikkien aikojen parhaista managereista. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoi Sir Alexista: “Manchester United on yksi maailman parhaista joukkueista ja on ollut pitkään. Tämä johtuu siitä, että Sir Alex Ferguson on säilyttänyt voittopalkinnot samalla kun luonut uudelleen erinomaisia joukkueita. Se on taidetta, ja kunnioitan vain häntä ja hänen saavutuksiaan. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista.” Lisäksi Michel Platini sanoi hänestä: “Hän on todellinen visionääri. Hänen omistautumisensa, hänen huomionsa yksityiskohtiin ja ainutlaatuinen silmänsä kykyihin sekä Manchester Unitedin että Aberdeenin managerina ovat tuoneet runsaasti palkintoja 30 vuoden aikana. Hänen CV:nsä on lähes ainutlaatuinen tulospohjaisessa ammatissa, joka yleensä keskittyy lyhyen aikavälin ratkaisuihin pitkän aikavälin visioiden sijaan.”

Tavoitteen juhliminen
Alex Ferguson oli yksi niistä. Skotlannin historian parhaista jalkapalloilijoista. Hän teki tärkeitä maaleja Rangersille, mutta Fergusonilla ei ollut ainutlaatuista maalijuhlaa ja hän juhli maalejaan eri tavalla.

Sir Alex Ferguson jalkapallon ulkopuolella
Aika ottaa katso Alex Fergusonin elämää jalkapallon ulkopuolella, joka sisältää hänen harrastuksensa ja suosikkitoimintansa. Useimmat jalkapallofanit ovat tietoisia hänen rakkaudestaan hevoskilpailuihin. Lisäksi hän rakastaa ruoanlaittoa; kerran hän sanoi: “Pidin paljon ruoanlaitosta ja pystyin tekemään useimpia asioita. Sen suhteen mitä näet nykyään, olisin eksyksissä, mutta voin silti tehdä hyvän pastan tai kiinalaisen.”

Sir Alex Fergusonin henkilökohtainen elämä
Tässä osassa Sportmobin artikkelista Sir Alex Fergusonin elämäkerrasta, tuomme sinulle kiehtovaa tietoa hänen rakkauselämästään, treffihistoriastaan ja lapsistaan. Pysy kuulolla lukeaksesi lisää Sir Alex Fergusonin elämäntarinasta.

Perhe, lapset ja ihmissuhteet
Ferguson asui nuoruudessaan Manchesterin eteläosassa, missä hän tapasi Cathyn. Kaksi rakaslintua meni naimisiin vuonna 1966. Hän on perheen mies ja oli rakastanut Cathya alusta alkaen. Kerran Ferguson sanoi: “Perhe ei ole tärkeä asia. Se on kaikki.” Pariskunta toivotti ensimmäisen poikansa Markin tervetulleeksi vuonna 1968. Neljä vuotta myöhemmin Cathy synnytti ihanat kaksoset Darrenin ja Jasonin.
Darren Ferguson on entinen jalkapalloilija ja on tällä hetkellä Peterborough Unitedin manageri. Alexin ja Cathyn avioliitto on yksi menestyneimmistä Isossa-Britanniassa ja se on kestänyt yli 55 vuotta.

Filantropia
On mielenkiintoista tietää, onko Alex Ferguson, joka on yksi Britannian historian parhaista managereista, jolla on ollut minkäänlaista taustaa altruismissa. Sir Alex Fergusonin uskonnon tapauksessa saatat tietää, että hän on protestantti.
Vuonna 1998 hän oli työväenpuolueen suurimpien yksityisten rahoittajien luettelossa, ja vuonna 2002 Sir Alex nimettiin UNICEFin Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähettilääksi. . Myös entinen Manchester Unitedin manageri liittyi Marcus Rashfordiin tehdäkseen lasten ruokaköyhyyden lupauksen. Fergusonin oli määrä lunastaa jopa 2 miljoonaa puntaa FareShare-hyväntekeväisyyteen.

Lakiasiat
Sir Alex Fergusonilla, yhdellä Skotlannin parhaista managereista, ei ole ollut oikeudellisia kiistoja koko ajan. hänen elämänsä. Mutta vuonna 2003 Sir Alex aloitti oikeustoimet John Magnieria vastaan, joka oli Manchester Unitedin merkittävä osakkeenomistaja kilpahevosen Rock of Gibraltarin nastaoikeuksista.

Sir Alex Fergusonin uratilastot
> Nyt on aika tarkastella Alex Fergusonin uraa seura- ja kansainvälisellä tasolla.

Seura
Entinen skotlantilainen jalkapalloilija pelasi 317 kertaa kuudessa seurassa (Queen’s Park, St. Johnstone, Dunfermline Athletic, Rangers, Falkirk ja Ayr United). Alex Ferguson teki peliaikoinaan 171 maalia.

Kansainvälinen
Kansainvälisellä tasolla Alex Ferguson teki yhdeksän maalin seitsemässä ottelussa Skotlannin maajoukkueessa.

Johtajan ura
Nuori Alex Ferguson nimitettiin East Stirlingshiren manageriksi vuonna 1974, ja seuraavana lokakuussa hänet nimitettiin St Mirrenin johtajaksi vuoteen 1978. Sir Alex teki merkittävän muutoksen joukkue, jolla oli muutama katsoja. Hän löysi nuoria kykyjä, kuten Peter Weirin, Billy Starkin, Bobby Reidin, Frank McGarveyn, Lex Richardsonin ja Tony Fitzpatrickin. Kesäkuussa 1978 Fergie muutti Aberdeeniin manageriksi, ja hän korvasi Billy McNeillin. Vaikka skotlantilainen seura oli yksi Skotlannin suurista seuroista, se oli juuri voittanut liigamestaruuden vuonna 1955. Nuorella Fergusonilla oli ongelmia joidenkin vanhempien pelaajien kanssa, koska hän ei ollut paljon vanhempi kuin jotkut heistä, kuten Joe Harper. Kaudella 1982-83 Sir Alex johti Aberdeenin suureen menestykseen. Edellisellä kaudella he voittivat Scottish Cupin, joten he pääsivät Euroopan Cupin voittajien Cupiin. 11. toukokuuta 1983 finaalissa he voittivat Real Madridin ja voittivat Euroopan pokaalin.

Vuoden 1986 MM-karsinnoissa hän kuului Skotlannin maajoukkueen valmennustehtäviin. 10. syyskuuta 1985 manageri Jock Stein menehtyi Australiaa vastaan pelatun pelin lopussa, ja Sir Alex nimettiin Skotlannin maajoukkueen manageriksi. 15. kesäkuuta 1986 Fergie erosi Skotlannin maajoukkueen managerista, koska Skotlanti ei päässyt lohkovaiheiden ohi. 6. marraskuuta 1986 Sir Alex Ferguson nimitettiin Manchester Unitedin manageriksi. Kun hän saapui, monet Red Devilsin pelaajat, kuten Bryan Robson, Norman Whiteside ja Paul McGrath, joivat liikaa, mutta hän lisäsi pelaajien kurinalaisuutta. Red Devils nousi taulukossa ylöspäin ja päätti kauden 11. sijalle. Kaudella 1989-90 Alex Ferguson onnistui voittamaan FA Cupin, ja titteli pelasti Fergusonin Old Trafford -uran. Seuraavalla kaudella skotlantilainen manageri toi Ryan Giggsin johtoon. Sillä kaudella he sijoittuivat kuudenneksi, mutta voittivat Euroopan Cupin voittajien Cupin voittaen Barcelonan, joka oli kauden Espanjan mestari.

Vuoden 1991 loppukauden aikana hän teki sopimuksen maalivahti Peter Schmeichelin ja puolustaja Paulin kanssa. Parker. Vaikka he voittivat Liigacupin ja Euroopan Super Cupin kaudella 1991–92, mutta eivät voineet voittaa liigamestaruutta. Kaudella 1992–1993 näytti siltä, että United jäisi taas ilman mestaruutta, sillä he sijoittuivat 10. sijalle marraskuun alussa, mutta ranskalaisen Leedsin hyökkääjän Eric Cantonan oston jälkeen Red Devils alkoi näyttää valoisalta. . Cantona solmi kauniin kumppanuuden Mark Hughesin kanssa. Tuolla kaudella United voitti liigamestaruuden, mikä päätti Red Devilsin 26 vuoden odotuksen liigamestaruudesta. Alex Fergusonia kritisoitiin Mark Hughesin, Paul Incen ja Andrei Kanchelskin lähdön vuoksi kesällä 1995. Skotlantilainen manageri antoi nuorille, kuten Gary Nevillelle, David Beckhamille, Phil Nevillelle, Nicky Buttille ja Paul Scholesille mahdollisuuden pelata.

Fergusonin ja nuoren kanssa Manchester United vahvistui päivä päivältä, joten kaudella 1998-99 se voitti diskantin. UEFA:n Mestarien liigan finaalissa 1998-99 United voitti Bayern Münchenin ja teki ennennäkemättömän kolminkertaisen. Sir Alex sanoi heti ottelun jälkeen: ”En voi uskoa sitä. Jalkapallo, helvetti. Mutta he eivät koskaan antaneet periksi, ja se voitti sen.” Kaudella 2000-01 United voitti liigan mestaruuden kolmannella kaudella, mutta Sir Alex päätti jättää seuran. “Päätös on tehty. Aion jättää klubin. Olen pettynyt tapahtuneeseen, koska toivoin, että jotain järjestettäisiin. Se ei ole tapahtunut niin kuin ajattelin sen tapahtuvan, ja siinä kaikki, skotlantilainen manageri sanoi. Mutta helmikuussa 2002 Alex Ferguson päätti jäädä. 26 vuoden aikana Red Devilsissa hän voitti 13 Valioliigan mestaruutta, FA Cupin mestaruuden viisi kertaa, neljä jalkapallon liigacupin, FA Community Shield -tittelin kymmenen kertaa ja UEFA:n Mestarien liigan mestaruuden kahdesti.

Lopulta 8. toukokuuta 2013 Sir Alex Ferguson ilmoitti, että hän aikoo jäädä eläkkeelle jalkapallokauden päätyttyä managerina. Hänet nimitettiin UEFA:n valmennuslähettilääksi tammikuussa 2014. Sir Alex Fergusonin lähdön myötä kultakausi päättyi. ”Päätös jäädä eläkkeelle on sellainen, jota olen miettinyt paljon, enkä ole suhtautunut siihen kevyesti. Nyt on oikea aika. Minulle oli tärkeää lähteä organisaatiosta mahdollisimman vahvassa kunnossa, ja uskon, että olen tehnyt niin. Tämän liigan voittavan joukkueen laatu ja ikätasapaino sen sisällä lupaavat jatkuvaa menestystä korkeimmalla tasolla, kun taas nuorisokokoonpanon rakenne varmistaa, että seuran pitkän aikavälin tulevaisuus on valoisa. ” sanoi Ferguson.

Sir Alex Fergusonin kunnianosoitukset
Sir Alex Fergusonin elämäkertaa käsittelevän artikkelimme viimeinen osa kertoo hänen kunnianosoituksistaan ja saavutuksistaan. Pelaajana Ferguson voitti yhden Skotlannin divisioonan kaksi St Johnstonen kanssa ja yhden Skotlannin divisioonan kaksi Falkirkin kanssa. Valmentajana Sir Alex Ferguson voitti Aberdeenissa kolme Skotlannin Valioliigan mestaruutta ja Skotlannin Cupin neljä kertaa. Lisäksi hän voitti 13 Valioliigan mestaruutta, FA Cupin tittelin viisi kertaa, neljä jalkapallon liigacupin, FA Community Shield -tittelin kymmenen kertaa, UEFA:n Mestarien liigan mestaruuden kahdesti, 1999 Intercontinental Cupin ja 2008 FIFA Club World Cupin. Hänen merkittäviä henkilökohtaisia saavutuksiaan ovat Valioliigan kauden manageri (yksitoista kertaa), UEFA:n vuoden manageri (yksi kerta), IFFHS:n maailman paras seuravalmentaja (kaksi kertaa), 2012 IFFHS:n 2000-luvun maailman paras valmentaja ja 2002 englantilainen jalkapallo. Hall of Fame (johtaja). Mitä pidit Sir Alex Fergusonin elämäkertaa käsittelevästä artikkelistamme? Mistä osasta pidit eniten? Kommentoi näkemyksiäsi.