Tein viime keväänä ensimmäisen kerran raakasuklaakakkua ja siitä on tullut suosikkiherkkuni. Kokeilin The Good Morning -blogista löytämääni mahtavaa raakasuklaakakkureseptiä, joka oli nimellä terveellinen mutakakku. Ensimmäinen kerta ei ihan onnistunut, mutta en lannistunut, vaan kokeilin uudelleen ja jo toisella kertaa raakakakusta tuli tosi hyvää.
Haluan ystävänpäivän kunniaksi jakaa teille hieman mukaillun raakasuklaakakun ohjeen, joka sopii ensikertalaisellekin. Tämä resepti on yhdistelmä Nourish-kirjan raakasuklaakakkua (pohja) ja The Good Morning -blogin mutakakkua (täyte). Tässä kirjoituksessa on ystävänpäiväillallisen ohje.
En tällä kertaa tehnyt kokonaista kakkua, vaan pienet jälkkärit, jotka kokosin juomalaseihin. Voit käyttää pientä irtopohjavuokaa, lasista säilytysrasiaa tai juomalaseja. Resepti on koko kakulle, joka sekin tosin on aika pieni eli käytä pientä astiaa. Jos teet vain kahden henkilön jälkkärin, niin noudata suluissa olevia määriä. Määriä ei tarvitse kuitenkaan noudattaa pilkuntarkasti. Tärkeämpää on, että käytät laadukkaita raaka-aineita.
Ainekset
pohja
150 g (100 g) tuoretta taatelia
2 dl (1 dl) pähkinöitä (esim. cashew, saksanpähkinä, manteli, macamia, hasselpähkinä)
2 rkl (1 rkl) kaakaojauhetta
2 rkl (1 rkl) hunajaa
1 tl (0,5 tl) vaniljajauhetta
täyte
1 (1 mini tai 0,5) avokado
3-4 rkl (2 rkl) kaakaojauhetta
2 rkl (1 rkl) hunajaa
1 tl (0,5 tl) vaniljajauhetta
1,5 rkl (1 rkl) kookosöljyä
Pilko pähkinät melko pieneksi. Voit käyttää useaa eri pähkinää tai vain yhtä. Omat suosikkini ovat cashew, manteli ja saksanpähkinä. Pilko taateli pieneksi. Voit käyttää taatelikuutioita, josta on helppo leikata sopivan kokoisia paloja, tai irtotaateleita. Molempia pitäisi löytyä helposti eri ruokakaupoista.
Yhdistä kulhoon pähkinät, taateli ja hunaja. Sekoita haarukalla. Sekoita sitten joukkoon kaakaojauhe ja vaniljajauhe mahdollisimman tiiviiksi möykyksi.Painele vuokaan tai lasien pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Pohjan voi myös sekoittaa sauvasekoittimella tahnaksi, mutta totesin, että haarukalla saa vähän rouheamman koostumuksen ja kun pohjan painelee tarpeeksi tiiviisti kakkuvuokaan tai astiaan, niin se pysyy hyvin koossa.
Sekoita sauvasekoittimella avokado, hunaja ja kookosöljy. Koska kaakaojauhe pölisee ja sotkee helposti, niin sekoitan sen yleensä vasta loppupuolella, kun täyte on jo melkein valmis. Täytettä voi käyttää sellaisenaan suklaamoussena. Laita täyte pohjan päälle ja tasoita esimerkiksi pienellä nuolijalla. Tämä on varmaan itsestäänselvyys, mutta muistathan käyttää kypsää avokadoa. Raaka avokado ei muussannu eikä maistu millekään.
Anna raakakakun tekeytyä noin 10 tuntia. Jos teet tämän aamulla, voit syödä kakkua jo illalla, mutta sen voi hyvin tehdä edellisenä päivänä.
Olisi ihanaa kuulla miten onnistuit! Hauskaa ystävänpäivää!
Vastaa